ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (F.A.Q.)

Για να κατεβάσετε αναλυτικές οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας "PROώθηση" πατήστε εδώ.

Γενικά για την Proώθηση

Η Proώθηση είναι συμβατή με όλες τις τηλεοράσεις;

Ναι, η Proώθηση είναι συμβατή με οποιαδήποτε τηλεόραση. Ωστόσο, οι ενδεδειγμένες τηλεοράσεις για την καλύτερη αξιοποίηση της υπηρεσίας (ποιότητα εικόνας) είναι αυτές που διαθέτουν είσοδο HDMI.

Χρειάζομαι υποχρεωτικά Master Box για να έχω την Proώθηση;

Η Proώθηση είναι συμβατή με οποιαδήποτε συσκευή tablet διαθέτει λειτουργικό android 5.0.0 ή ανώτερο. Για την προβολή της εφαρμογής σε οθόνη τηλεόρασης συνιστούμε τη χρήση του Master Box για την εύρυθμη και αξιόπιστη λειτουργία της.

Χρειάζεται σύνδεση στο internet για να προβάλω την Proώθηση;

Ναι. Η πληροφορία προβολής διανέμεται στο Master Box μέσω Internet, συνεπώς χρειάζεται καλώδιο δικτύου (ethernet) ή ασύρματή σύνδεση (wifi) στο χώρο που θα λειτουργεί η εφαρμογή.

Μπορώ να έχω την Proώθηση σε ένα δικό μου stick-ακι;

Ναι, μπορείτε. Αλλά πιθανόν να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα με την λειτουργία της εφαρμογής (συχνές επανεκκινήσεις, δυσλειτουργία playlists).

Μπορώ να έχω περισσότερα από ένα περιεχόμενα (spots) σε μία οθόνη την ίδια στιγμή;

Φυσικά! Μπορούμε να δημιουργήσουμε μαζί ένα template που θα χωρίζει την οθόνη σε όσες σκηνές εσείς θέλετε και να προσθέσουμε το περιεχόμενο που επιθυμείτε σε κάθε ένα από αυτές.

Τεχνικά ζητήματα

Σε τι ανάλυση “παίζουν' τα spots της Proώθησης;

Η πλειοψηφία των spots είναι σχεδιασμένη σε ανάλυση 1280x720.

Ανοίγοντας το κουτί του εξοπλισμού

Μέσα στο κουτί του εξοπλισμού που θα παραλάβετε, θα βρείτε εκτός από το Master Box, ένα hdmi καλώδιο, ένα τηλεκοντρόλ, ένα τροφοδοτικό και έντυπο με οδηγίες ενεργοποίησης του wifi.

Πώς χρησιμοποιώ το Master Box;

Το Master Box απαιτεί μόνο 2 καλώδια για να λειτουργήσει τα οποία περιέχονται στην συσκευασία. Το καλώδιο τροφοδοσίας το οποίο συνδέεται σε πρίζα, και το καλώδιο εξόδου εικόνας HDMI.

Τι καλώδια χρειάζομαι για το Master Box;

Σε περίπτωση που δε διαθέτετε WiFi ή το σήμα του δεν είναι δυνατό, τότε θα πρέπει να προμηθευτείτε και ένα καλώδιο δικτύου (ethernet).

Διαχείριση περιεχομένου

Προσθήκη νέας συσκευής

Από το menu Ρυθμίσεις, επιλέγετε "Συσκευές" και στη συνέχεια "Προσθήκη Νέας". Πληκτρολογείτε σωστά στα αντίστοιχα πεδία τους κωδικούς, που εμφανίζονται στην τηλεόραση που προβάλλεται η εφαρμογή. Η νέα συσκευή είναι πλέον έτοιμη για χρήση.

Δε μπορώ να προσθέσω μια νέα συσκευή στο λογαριασμό μου

Ο λογαριασμός σας πιθανόν να μη σας επιτρέπει την προσθήκη νέας συσκευής.Παρακαλώ επικοινωνήστε με το τεχνικό τμήμα της εταιρείας για περισσότερες πληροφορίες.

Σφάλμα κατά την προσθήκη νέας συσκευής

Ελέγξτε τον Κωδικό Ενεργοποίησης και Αριθμό Αναγνώρισης που εισάγετε, και βεβαιωθείτε ότι τους πληκτρολογείτε σωστά. Αν συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα, παρακαλώ επικοινωνήστε με το τμήμα τεχνικής υποστήριξης.

Επεξεργασία των συσκευών μου

Από το menu Ρυθμίσεις, επιλέγετε "Συσκευές". Μπορείτε να μετονομάσετε ή να διαγράψετε οποιαδήποτε από τις διαθέσιμες συσκευές σας.

Δημιουργία playlist

Από το menu Ρυθμίσεις, επιλέγετε "Playlists" και στη συνέχεια "Δημιουργία". Πληκτρολογείτε το όνομα της νέας σας playlist και πατάτε "Δημιουργία". Από την επιλογή "Επιστροφή στη λίστα των playlists" θα οδηγηθείτε στη σελίδα με τις διαθέσιμες playlists. Μόλις εντοπίσετε τη νέα σας playlist, κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το μολυβάκι. Στην οθόνη σας εμφανίζεται ο πίνακας χρονοπρογραμματισμού από όπου μπορείτε να εισάγετε περιεχόμενο στη νέα σας playlist.

Πώς εισάγω περιεχόμενο στη νέα μου playlist;

Βρισκόμενοι στην επεξεργασία playlist, βλέπετε στην οθόνη σας τον πίνακα χρονοπρογραμματισμού. Η στήλη στα δεξιά περιλαμβάνει όλα τα διαθέσιμα spots τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να γεμίσετε την playlist σας. Επιλέγετε τo spot που επιθυμείτε και με drag & drop την τοποθετείτε στην στην ώρα που εσείς θέλετε να ξεκινήσει η αναπαραγωγή του. Το spot αυτό θα συνεχίσει να προβάλλεται στην τηλεόρασή σας μέχρι κάποιο άλλο spot να βρεθεί σε μια μεταγενέστερη ώρα στον πίνακα χρονοπρογραμματισμού. Αν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε με το ποντίκι σας μεγάλα χρονικά μπλοκ και να εισάγετε το spot της αρεσκείας σας μέσα σε αυτά γλυτώνοντας πολύτιμο κόπο και χρόνο.

Πώς μπορώ να δω ποιο spot έχω επιλέξει/θέλω να επιλέξω στην playlist μου;

Από το menu Ρυθμίσεις, επιλέγετε "Playlists". Μόλις εντοπίσετε την playlist που θέλετε να επεξεργαστείτε, πατάτε στο . Μεταφέρετε το ποντίκι σας πάνω στο επιθυμητό spot που βρίσκεται δεξιά του πίνακα χρονοπρογραμματισμού. Αμέσως εμφανίζεται η προεπισκόπηση του spot και παραμένει μέχρι να μετακινήσετε και πάλι το ποντίκι σας.

Πόσες playlist μπορώ να έχω;

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στον αριθμό playlists που διαθέτει κάθε χρήστης. Συνεπώς, απεριόριστες!!

Πόσα spot μπορώ να έχω;

Με κάθε νέα συνδρομή έχετε αμέσως πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη Χ spots που αφορούν τον κλάδο της επιχείρησής σας. Ταυτόχρονα επιλέγετε 3 σχέδια της αρεσκείας σας από τα δεκάδες templates που διαθέτουμε, και εμείς κατασκευάζουμε τα δικά σας προσωπικά spots.

Πώς επιλέγω το template που θέλω;

Το masterpro.gr φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία από διαφημιστικά σχέδια (templates) για κάθε είδους επιχείρηση. Μπορείτε λοιπόν να επισκεφθείτε την ενότητα portfolio και να επιλέξετε το σχέδιο που εσείς πιστεύετε ότι ταιριάζει καλύτερα στην επιχείρησή σας. Ενημερώστε μας για τον αντίστοιχο κωδικό αναγνώρισης και αμέσως το διαφημιστικό spot θα είναι στη διάθεσή σας.

Η Proώθηση υποστηρίζει την αναπαραγωγή ήχου ή/και βίντεο;

Η Proώθηση υποστηρίζει την αναπαραγωγή βίντεο και ήχου.

Τι επιλογές εξόδου διαθέτει το Master Box;

Το Master Box μπορεί να συνδεθεί στην τηλεόρασή σας είτε με καλώδιο HDMI είτε με AV.

Χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία ρεύματος για το Master Box;

Ναι.Το Master Box δε διαθέτει μπαταρία συνεπώς θα πρέπει να συνδεθεί με κάποια πηγή ρεύματος.

Πώς εγκαθιστώ την Proώθηση στο stick-άκι μου ή το tablet μου;

Συνδέεστε με το λογαριασμό σας στο Google Play και αναζητείτε την εφαρμογή "Proώθηση". Την εγκαθιστάτε στο tablet ή το stick-άκι σας και ανοίγετε την εφαρμογή. Μόλις δηλώσετε τη νέα συσκευή στο περιβάλλον διαχείρισης, όλα είναι έτοιμα για να προβάλετε στο επιθυμητό περιεχόμενο.

Τι έκδοση android απαιτεί η εφαρμογή για να λειτουργήσει;

Η εφαρμογή απαιτεί την ύπαρξη λειτουργικού android 5.0.0 ή ανώτερου.

Επεξεργασία playlist

Από το menu Ρυθμίσεις, επιλέγετε "Playlists". Μόλις εντοπίσετε την playlist που θέλετε να επεξεργαστείτε, πατάτε στο . Η εισαγωγή spots γίνεται με τον τρόπο που αναφέρεται στο "Πώς εισάγω περιεχόμενο στη νέα μου playlist;". Μπορείτε να αφαιρέσετε ένα spot ή ένα μπλοκ spots όταν αφού τις έχετε επιλέξει με το ποντίκι πατήσετε το πλήκτρο delete (Del) στο πληκτρολόγιό σας. Οι αλλαγές σας στην playlist θα αποθηκευτούν πατώντας την επιλογή "Αποθήκευση Playlist".

Ανάθεση playlist σε τηλεόραση

Από το menu Ρυθμίσεις, επιλέγετε "Playlists" και στη συνέχεια "Ανάθεση σε συσκευή". Επιλέγετε τον κωδικό playlist που επιθυμείτε και με drag & drop τον τοποθετείτε στην αντίστοιχη ημέρα. Αν δε βρεθεί κάποια άλλη playlist την επόμενη ημέρα, τότε συνεχίζεται η αναπαραγωγή της ίδιας.

Πώς βλέπω την νέα playlist στην τηλεόρασή μου;

Από το menu Ρυθμίσεις, επιλέγετε "Playlists" και στη συνέχεια "Ανάθεση σε συσκευή". Πάνω από κάθε τηλεόραση αναγράφεται ο κωδικός playlist που έχει ανατεθεί στην κάθε ημέρα και αντιστοιχεί στην playlist που προβάλλεται τη συγκεκριμένη στιγμή.

Πώς μπορώ να δω ποια spot προβάλουν αυτή τη στιγμή οι τηλεοράσεις μου;

Από το menu Ρυθμίσεις, επιλέγετε "Playlists" και στη συνέχεια "Ανάθεση σε συσκευή". Οι εικόνες μέσα στις τηλεοράσεις που βρίσκονται στα αριστερά, δείχνουν τα spot που προβάλλονται τη συγκεκριμένη στιγμή.

Ανέβασμα αρχείων στα Δυναμικά Spot

Μόλις εντοπίσετε το επιθυμητό σποτ, επιλέγετε το μεγεθυντικό φακό από τη στήλη Ενέργειες του πίνακα των δυναμικών spot. Στη νέα σελίδα θα δείτε τα κείμενα και τις φωτογραφίες που μπορείτε να επεξεργαστείτε. Πατώντας το εικονίδιο ανεβάζετε στη σκηνή του spot σας την εικόνα που επιθυμείτε. Για να τροποποιήσετε ένα κείμενο πατάτε στο εικονίδιο .

Πώς μπορώ να δω ποια εικόνα ή κείμενο αλλάζω στο spot μου;

Από το menu Ρυθμίσεις, επιλέγετε "Δυναμικά Spot" και τα διαθέσιμα δυναμικά spot εμφανίζονται στην οθόνη σας. Μόλις εντοπίσετε το επιθυμητό spot, επιλέγετε το μεγεθυντικό φακό από τη στήλη Ενέργειες του πίνακα των δυναμικών spot. Πατώντας την Προεπισκόπηση δυναμικών στοιχείων, εμφανίζεται ένα σχέδιο με το περιεχόμενο του σποτ που έχετε επιλέξει. Κάνοντας κλικ στο όνομα κάποιας εικόνας ή κειμένου, το αντικείμενο αυτό θα αρχίσει να αναβοσβήνει προσδιορίζοντας τη θέση του μέσα στη σκηνή του spot.